İnme Tedavisi | İnme Hastaları ve Aileleri için Rehber

İnme tedavisi, tıbbi bir acil durumdur ve mümkün olan en kısa sürede müdahale edilmelidir. İnme hastalarının ve ailelerinin bilmesi gereken belirtiler, tedavi seçenekleri ve rehabilitasyon süreci hakkında bilgi sahibi olmaları önemlidir. Bu rehber, inme hastalarına ve ailelerine yardımcı olacak ve inmenin etkilerini azaltmaya yönelik öneriler sunacaktır.

DoktorFizik.com sitemiz, inme veya beyin hasarı geçiren kişilerin iyileşme süreciyle ilgili 100’den fazla yazı yayınladı. Bu yazılar, felç tedavisi, inme tedavisi, inme rehabilitasyonu ve hemipleji rehabilitasyonu gibi konulara ilişkin hasta ve hasta yakınlarına değerli bir kaynak sağlıyor.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 200,000 yeni inme vakası görülüyor. Travma, boğulma, tümör, enfeksiyon gibi nedenler eklenince beyin hasarından kaynaklanan felçle yaşayan milyonlarca insanın varlığı ortaya çıkıyor. Bakım verenler ve aileleri de dahil edilirse beyin hasarının etkileri daha da artıyor.

Beyin hasarına bağlı felç aniden gelişir ve insanların hayatını temelden sarsar. İyileşme sürecinde hasta ve ailenin eğitimi önemlidir. Ancak hastalık hakkında bilgi edinmek isteyen tıp dışından kişiler için ülkemizde çok az kaynak bulunuyor. Bu nedenle, sitemizde yer alan yazılar, bu açığı kapatmaya yardımcı oluyor.

İnme hastalığı başta olmak üzere beyin hasarındaki felçle ilgili genel bilgiler, hasta ve aileler için iyileşme yolunda pratik öneriler ve egzersizler içeren yazılarımız bulunuyor. İnme ve beyin hasarı rehabilitasyonunu geliştirmeye yönelik binlerce bilimsel çalışma yapıldığını ve sonuçlarının makaleler şeklinde yayınlandığını biliyoruz. Ancak tüm bu bilimsel çabanın anlam kazanması, hasta ve ailesine dokunduğu anda mümkün oluyor.

Beyin hasarı geçiren kişileri eski yaşamlarına döndürecek mucizevi bir ilaç veya ameliyat henüz yok. Kazanımlarımız fiziksel tıp ve rehabilitasyonun yüzlerce yeni yöntemi kullanılmasına dayanıyor. Bu yöntemlerin büyük bir kısmı, hastanın etkili katılımıyla başarı sağlıyor.

Sitemiz, hasta ve ailesine aktif rollerinde yardımcı olmayı amaçlamaktadır. İnme tedavisi, beyin hasarı rehabilitasyonu ve beyin sapı inmeleri gibi konular hakkında yazılarımız şunlardır: inme nedir, beyin nasıl etkilenir, inme nasıl olur, beyin damarı tıkanması, beyin kanaması, inme belirtileri, sağ ve sol beyin inmesi arasındaki farklar, beyin sapı inmeleri, beyincik inmesi, inme riskini arttıran faktörler ve önlem almak, inme hastası yakınlarına tavsiyeler, inme rehabilitasyonunu kim yapar, inmeden sonra fizik tedavi ve rehabilitasyon ne zaman başlamalı, yatarak mı ayaktan mı fizik tedavi, inme sonrası rehabilitasyon hedefleri nasıl belirlenir, plastisite nedir, inme sonrası hareketlerin geri dönüşü, adım adım inme tedavisi, inme hastasına nasıl pozisyon verilir, yatakta yaptırılabilecek fizik tedavi hareketleri, evdeki hastalar için 12 öneri, kas sertliği – spastisite, omuz ağrısı, inmeli hasta nasıl yürütülür, bacak egzersizleri, felçli eli çalıştırmak, kol egzersizleri, zorunlu kullanım terapisi, denge sorunları, oturma denge egzersizleri, ayakta durma denge egzersizleri, protez kullanımı, yürüme için robotik rehabilitasyon, el ve kol için robotik rehabilitasyon, afazi – konuşma bozukluğu, konuşma egzersizleri, ihmal sendromu nedir, trakeostomi bakımı, yutma sorunları, mideden beslenme (PEG), beslenme önerileri, mesane sorunları, kabızlık ve diğer bağırsak sorunları, inme sonrası görülebilen psikolojik sorunlar, bilişsel alıştırma ve egzersizler, uyku, duyu sorunları, duyu yeniden eğitim egzersizleri, görme egzersizleri, cinsel sağlık, inme hastalarının sık kullandığı ilaçlar, inme tedavisinde kök hücre ve inme tedavisinde sık yapılan hatalar.

Umarız, inme-felç tedavisi için pratik bir rehber olması amacıyla hazırladığımız yazılar yararlı olmuştur. Beyin hasarı rehabilitasyonu için muayene olmak isterseniz, bize ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde, soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki yorum kutucuğunu kullanabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler