Dize yapılan iğne fiyatları 2023 yılında güncellendi. Eklem içi sıvı kaybını önlemek için kullanılan iğnelerin fiyatları hakkında bilgi edinmek isteyenler için SEO uyumlu bir liste hazırladık. Siz de bu listeden faydalanarak, ihtiyacınıza göre uygun fiyatlı ve kaliteli iğne seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz.
Dizde Sıvı Kaybı İğnesi Fiyatı 2023 Güncel Liste
Dizde sıvı kaybı yaşandığında iğneler ile 6 ay gibi bir süre ağrıların azalması için iğneler yapılabiliyor. İğnelerin fiyatları içerisinde bulunan maddeye göre 750 TL ile 1.250 TL arasındadır. Kortikosteroidler (kortizon) ve Hyaluronik Asit adı verilen kıkırdak koruyucu maddelerin kullanıldığı iğnelerin fiyatları 2023 yılında artış gösterecektir.
Dize Yapılan İğne İsimleri
Diz içine enjeksiyon yoluyla verilebilecek maddeler genellikle Kortikosteroidler (kortizon) ve “kıkırdak koruyucu” olarak da adlandırılan Hyaluronik Asittir. Hyaluronik Asit enjeksiyonları da “düşük moleküler ağırlıklı” ve “yüksek moleküler ağırlıklı” olarak ikiye ayrılır.
1 Tane Kortizon İğnesi Fiyatları 2023’de Ne Kadar?
1 adet kortizon enjeksiyonu fiyatı SGK kapsamında değilse 200 TL ile 300 TL arasındadır. SGK kapsamında olan hastaların iğneleri SGK tarafından karşılanmaktadır. SGK ek ilave ücret hesaplama uygulamasından hangi hastanelerin SGK ile anlaşması olduğunu öğrenebilirsiniz.
Horoz İbiği İğnesi Fiyatı 2023 Na-Hyalurinat
Horoz ibiği Na-Hyalurinat iğne fiyatı 350 TL ile 400 TL arasındadır. Eklem kıkırdağının ana bileşenlerinden Na-Hyalurinat içeren yüksek moleküler ağırlıklı kayganlaştırıcı sıvı verilir. Bu sıvı eklemdeki kıkırdakların yüzeyini kaplar ve kireçlenme nedeniyle aşınan kıkırdakların yüzey sürtünme katsayısını azaltır. İğnenin bir süre sonra etkinliği kaybolduğu için 6 ay ile 1 yıl aralıklarla tekrarlanmalıdır. Diz en sık uygulanan bölge olmakla birlikte kalça, omuz, çene eklemi, bilek-başparmak eklemine de uygulanabilmektedir. Düşük oranda görülen ve 1-2 gün içinde kaybolan lokal alerji dışında hiçbir yan etkisi yoktur.
Dize Yapılan İğne Ne Zaman Etki Eder?
Enjeksiyondan sonra verilen ilaca bağlı olarak doktor şeker ve tuzun kaç gün azalacağını bildirir. İyileşme süresi hızlıdır, ancak etkisi genellikle 4-6 hafta sürer. Bu dönemde diğer tedavilerle birlikte ağrı kontrolü yapılmalıdır.
Eklem Sıvı Kaybı Belirtileri Nelerdir?
Kıkırdak yaralanması ve azalması ile hareket ve yürüme kabiliyetinde azalan kişilerde diz ağrılarının başlaması gibi. Siovinal sıvı saatinden dolayı diz hareketleri sırasında ortama bağlı olarak dizden ses gelir.
Eklem Sıvı Kaybı Kimlerde Görülür?
Eklem sıvı kaybının en çok görüldüğü kişiler şunlardır:
– Ağır işlerde çalışan işçiler
– Kilolu insanlar
– Daha az su tüketenler
– Daha az hareket eden insanlar
– Aşırı fiziksel aktiviteye sahip kişiler
– Kalsiyum eksikliği çeken insanlar
– Şeker hastaları
– Kireçlenme sorunu olan kişiler
Eklem Sıvısı Neden Biter?
Yaşın ilerlemesi ile birlikte vücudumuzda kaçınılmaz olarak sıvı kaybı meydana gelir ancak en önemli neden eklemlerin aşırı veya az kullanılmasıdır. Ekstrem spor aktiviteleri eklemlere zarar verir ve spordan ve hareketten tamamen uzak bir yaşam sürmek eklemlerin çok az çalışmasına ve zayıflamasına neden olur. Bunlara ek olarak çok fazla tuz tüketmek ve yeterince su içmemek gibi durumlarda eklemlerimiz yeterince su sağlayamaz.