Vücutta zaman zaman meydana gelen sağlık problemleri ve sıkıntılar bazı belirtilerle kendini belli eder. Bu belirtilerden birisi de ağrıdır. Ağrı, vücudun belli bir bölgesindeki sorunun yansıması olarak hissedilir; şiddeti ve sıklığına göre de verdiği sıkıntı artar.Kol ağrısı da zaman zaman hissedilen ağrılardan birisidir. Boyun, bel ve sırt ağrılarına eşlik eden bir ağrı olan kol ağrısı , tek başına da hissedilebiliyor. Peki kol ağrısı nasıl geçer, kol ağrısı için tedavi yöntemleri var mıdır, varsa nelerdir bu makalemizde bulabilirsiniz.
Kol Ağrısı İçin Tedavi Yöntemleri
Kol ağrısı genellikle yorgunluk, cereyanda kalma, terlemeden sonra vücudun soğuması ve bunun gibi sebepler yüzünden meydana gelmektedir. Bitkiler burada da devreye giriyor ve kol ağrısı için de çözüm olabiliyor.Sözgelimi papatyayı kaynatıp süzün. Süzdüğünüz papatya suyuna yün kumaş parçası batırın ve ağrıyan bölgeye bu kumaş parçasını koyun. Kumaş her soğuduğunda işlemi tekrar edin. Bu yöntemle kol ağrısını hafifletebilir, hatta yok edebilirsiniz.İri parçalı lahana yapraklarını kaynatarak sıcak haldeyken ağrıyan kola uygulamak da kol ağrısı için bir çözüm olabilmektedir.1 litre suya 1 yemek kaşığı rezene ekleyip kaynatmak ve süzerek kola masaj yapmak da iyi ve etkili yöntemlerden birisidir.Bunlar geçici kol ağrıları için geçici çözümlerdir. Sık sık tekrarlayan kol ağrılarının tedavisinde en mühim husus, kol ağrısının çıkış sebebinin belirlenmesi ve ona uygun bir tedavinin uygulanmasıdır. Kol ağrısına sebep olan etmenler belirlendikten sonra hekim tarafından tedavi yöntemleri önerilecektir. Doğal çözümlerin yanında, istirahat, ilaç tedavisi ve hatta cerrahi tedavi önerilebilir. Tedavide belirleyici etkenlerden birisi de kol ağrısının şiddetidir.Eğer kol ağrısı , cereyanda kalma, temizlik yaparken kolu fazla zorlama, spor, fazla yüzme ve buna benzer basit sebeplerden kaynaklanıyorsa herhangi bir ilaç tedavisine gerek yoktur; zira kol ağrısı bir kaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ama bu süreç içinde ağır işlerden ve kolu fazla yormaktan kaçınmak gerekecektir. Zorlama sonucu oluşan kol ağrılarında hekiminiz hafif egzersizler önerebilir, fizik tedavi de başka bir seçenektir.Kol ağrısı daha özel bir sebepten kaynaklanıyorsa hekiminiz ilaç tedavisi önerebilir. Kas gevşeticiler ve antienflamatuar ilaçlar kol ağrısı tedavisinde sıkça kullanılan ilaçlardır. Ağrı kesiciler de sık kullanılan ilaçlardır.Kimi bakteriyel enfeksiyonlar da kol ağrısı yapabilmektedir. Eğer kol ağrısının sebebi bu enfeksiyonlarsa antibiyotik tedavisi de uygulanabilir.
- Koldaki sinirlerden kaynaklı bir ağrıysa B vitamini kompleksleri de işe yarar çözümlerdir.
- Kısacası tedavi de kol ağrısının nedenine göre belirlenmektedir.
- Kol ağrılarında bir diğer tedavi seçeneği de cerrahi yöntemlerdir.
- Kol ağrısına sebep olan durum, kırıksa, cerrahi yöntemler uygulanır.
- Eğer boyun fıtığı ilerlemişse, kol ağrısına sebep olabilmektedir ki bu da cerrahi müdahale gerektirir.
- Bazı tümörler de kol ağrısı yapabilmektedir. Tümör ameliyatla alınmadıkça kol ağrısı ortadan kalkmaz.
- Kısaca kol ağrısının tedavisinde neden çok önemlidir. Nedene göre basit istirahat, fizik tedavi, ilaç tedavisi ve cerrahi müdahale önerilebilir.