Gözlerinizin altına kahve telvesi sürerseniz..

Gözlerinizin altında oluşan gözaltı morluklarına karşı kahve telvesi kullanabilirsiniz. Kahve telvesi doğal bir antioksidan kaynağıdır ve bu nedenle cildinizi besleyerek ışıltılı bir görünüm kazandırır. Ayrıca kafein içeriği sayesinde gözaltı torbalarının azalmasına da yardımcı olur. Kahve telvesi maskesi ile gözlerinizin altındaki koyu halkalardan kurtulabilirsiniz.
Göz Altı Morluklarına Doğal Çözüm

Göz altı morluklarının doğal yollarla tedavi edilmesi mümkündür. Metal kaşık, hemoroid kremi, salatalık dilimleri, siyah çay poşeti, patates, kahve telvesi gibi malzemeler evde kolayca bulunabilir. Bu malzemelerle yapacağınız uygulamalar sayesinde göz altı torbalarınızdan, şişliklerinizden ve morarmalarınızdan kurtulabilirsiniz.

Metal Kaşığın Harikası

Metal bir kaşığı buzluğa koyun veya soğuk suyun altında bir süre tutun. Soğuttuğunuz kaşığı baş aşağı gözlerinizin üzerine koyarak bir süre bekletin. Morlukların hemen kaybolduğunu göreceksiniz.

Göz Altı Morluklarına Hemoroid Kremi

Hemoroid kremi, damar toparlayıcı özelliklere sahip olduğu için göz altı morlukları ve torbaları için oldukça işe yarar. Ancak dikkatli kullanılması gerekmektedir. Hemoroid kremini göz kapaklarınıza biraz sürün ve şişliğin inmesini bekleyin. Uzun süreli kullanımı gözlerde kalıcı hasara ve körlüğe neden olabilir.

Salatalık Dilimleri

Salatalık dilimleri göz altı torbalarına en çok bilinen çözümlerden biridir. İçeriğindeki vitaminler ve mineraller sayesinde göz altı morluklarına ve torbalarına iyi gelir. Salatalık dilimlerini gözlerinizin üzerine yerleştirerek bir süre bekleyin.

Siyah Çay Poşeti

Siyah çay poşetleri, göz altı morluklarının giderek azaltılmasında oldukça etkilidir. Çay poşetlerini ılık ya da soğuk suda on dakika bekletin. Hafifçe bastırarak göz bölgenizde gezdirin. Çaydaki bir madde gözlerinizde biriken suyu çekiyor.

Göz Altı Morluklarına Patates

Patates dilimlemenin de göz altı morluklarını gidermede etkili olduğu bilinmektedir. Patatesi alın, dilimleyin ve göz/gözaltı bölgesine uygulayın. Yüzünüz dilimlerdeki potasyumu emecek ve hoş olmayan morluklar azalacaktır. Rendeleyip hafifçe suyunu sıkarak da uygulayabilirsiniz.

Göz Altı Morluklarına Kahve Telvesi

Kahve telvesi, göz altı morluklarını azaltmada oldukça etkilidir. Şekersiz olarak az miktar Türk kahvesini bir miktar su ile karıştırarak göz altına sürün. 5-10 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. İnce deriye sahip olan gözaltı bölgesinde kahve telvesi uygulamasını sık yapmamaya özen gösterin.

Göz Altı Torbalarına Anlık Yöntem

Eğer göz altı sorunlarınız genellikle nadir görülüyorsa, yapılabilecek en kolay maske tariflerinden biri, salatalık ve süt tozu maskesidir. Yarım salatalığı rendeleyin ve kaseye koyun. Üzerine salatalığın yarısı kadar süt tozu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız maskeyi göz altlarınıza sürün ve 15 dakika bekleyin. Buz tedavisi de göz altı torbalarına anlık çözüm sağlar.

Göz Altı Torbasına Nane ve Çay

Nane ve çay karışımı da göz altı şişliği ve torbalarının giderilmesine yardımcı olur. Bir çay kaşığı nane ve çayı bir su bardağı sıcak suyun içine atarak karıştırın. Bir süre dinlenmeye bırakarak posayı süzün ve küçük bir bez içinde göz altlarınıza uygulayın.

Göz Altı Torbasına Ihlamur Tedavisi

Ihlamur suyu, göz altı torbaları için etkili bir çözüm sağlayabilir. Bir bardak sıcak suya bir tutam ıhlamur atın ve karıştırın. Yeterli koyuluğa geldiğinde kağıt havlu üzerine süzerek göz altınıza uygulayın.

Göz Altı Torbası için Gül Suyu

Gül suyu, göz altı torbalarınızı azaltabilir. Aynı oranda gül kurusu ve suyu karıştırarak bir süre bekletin, ardından posayı süzerek göz altlarınıza uygulayın.

Göz Altı Morluklarını Azaltan Kahve Telvesi Maskesi

Kahve telvesi maskesi, göz altındaki koyu halkaları azaltmada etkilidir. Az miktarda Türk kahvesi ile suyu karıştırarak göz altına sürün ve 5-10 dakika bekleyin. Etkisini göreceksiniz.

Sonuç olarak, evde doğal yollarla göz altı torbalarınızdan, şişliklerinizden ve morluklarınızdan kurtulabilirsiniz. Yukarıda bahsedilen malzemeleri kullanarak kendinize en uygun göz altı maskesini seçebilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler