Kahve telvesinin öyle bir faydası çıktı ki…

Kahve telvesinin hiç bilmediğiniz özellikleri var! Araştırmalar gösteriyor ki kahve telvesi, cilt sağlığınızı koruyarak, metabolizmanızı hızlandırarak ve hatta tüylerinizi azaltarak vücudunuza birçok fayda sağlıyor. Bu harika özellikler sayesinde kahve telvesi popüler bir doğal ürün haline geldi. Kendi kahve telvenizi evde yaparak, bu faydalardan siz de yararlanabilirsiniz. Hazırlayacağınız kahve teliyle cildinize peeling yapabilir, saçınıza canlılık kazandırabilir ve hatta evinizi deodorize edebilirsiniz!

Kahve Telvesiyle Yapabilecekleriniz

Kahve telvesi, mutfakta temizlikçi, bitkilerde koruyucu, buzdolabında koku giderici olarak kullanılabiliyor. Ayrıca köpek dostlarınızın sağlık sorunlarına bile çare olabiliyor. Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı, o kahve telvesinin ise türlü türlü faydası var.

Kahve Telvesinin Güzellik Sırrı

Kahve telvesi, yüzden bacağa, göbekten ellere ayaklara tüm cilt için faydalıdır. Peeling etkisiyle kan dolaşımını hızlandırır, siyah noktaları yok eder. Bir tatlı kaşığı kahve telvesini 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı ile karıştırıp, yüzünüze hafifçe masaj yaparak sürüp, 10 dakika bekleyip yıkayabilirsiniz.

Göz Altı Morluklarını Yok Etmek İçin Kahve Telvesi

Göz altındaki morluklar gözlerinizi soluk ve yorgun gösterirler. Kahve, kan akışını hızlandırmaya ve göz altındaki kan damarlarını küçültmeye yardımcı olur. Kahve telvesini 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı ile karıştırın ve gözünüzün altına sürün. Karışımı yaklaşık 2 dakika bekletin, ardından soğuk suyla durulayın. İki salatalık dilimi dilimleyin ve yaklaşık beş dakika gözlerin üzerine koyun. Salatalığın gözlerinizi rahatlatan ve şişkinliğini gidermeye yardımcı olan soğutma özellikleri vardır.

Daha Fazla Kullanım Alanı

Kahve telvesi sadece güzellikte değil, temizlikte de kullanışlıdır. Dibi tutmuş tencereye derman: Tencerede yanan yemeğe üzülmek için neden çok. Yanan tencereyi, temizlemek için ise kolay bir yöntem var. Onu bir mutfak fırçasının ucuna ya da süngerinin yüzeyine sürdüğünüz telveyle ovabilirsiniz. Tıkanmış lavaboya, gidere çözüm: Kaynamış suyun içine telveyi ve karbonatı atın, tıkanan giderlere dökün. Kimyasal çözümler kadar olmasa da epey etkili bir yöntem. Buzdolabı kokusuna ilaç: Telveyi gazete kağıdına yayın, güneşte ya da sıcak bir köşede kurutun. Sonra bir çay altlığı ya da kaseye aktarıp, buzdolabının uygun bir köşesine yerleştirin. O ekşi kokuyu karbonattan daha iyi emiyor. Soğan, sarımsak doğradıktan sonra kokusunu gidermek için de ellerinizi telveyle ovuşturup yıkayabilirsiniz.

Farklı Kullanım Alanı-Köpek Dostlarınızın Sağlık Sorunları

Köpeğinizi yıkarken şampuanına telve ekleyin. Böylece hem pireleri ölecek hem de tüyleri pırıl pırıl parlayacaktır.

Kullanmadığınız kahve telvesini artık çöpe atmayın, onun türlü türlü faydasından yararlanın.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler