Teff Tohumu Nedir? Teff Tohumlu Çay Zayıflatır mı?

Teff tohumu son yıllarda oldukça popüler hale gelen bir besindir. Etiyopya kökenli olan bu küçük tohum, lifli yapısı, yüksek protein içeriği ve çölyak hastaları için uygunluğuyla bilinir. Peki, teff tohumlu çay zayıflatır mı? Teff tohumu metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olabilir. Ayrıca düzenli tüketimi, kan şekeri seviyesini dengeleyerek tokluk hissinizi artırır ve atıştırmalıklara olan ihtiyacınızı azaltır. Teff tohumu, farklı şekillerde tüketilebilir ve sağlıklı bir diyetin vazgeçilmez bir parçası olabilir.

Teff Bitkisi: Popülerliği Artan Tahıldan Faydaları

Teff bitkisi, son yıllarda popülerliği artmış, besin değeri oldukça yüksek ve dünya genelinde bir çok ünlü tarafından zayıflama amaçlı tüketilen bir tahıldır. Günümüzde çoğalan hastalıklar sebebiyle ve bu hastalıklardan korunabilmek adına birçok insan, sağlıklı, besin değeri yüksek bitkisel ürünlerin tüketimine yönelmekte. Teff tohumu dünyadaki en besleyici tahıllardan olması sebebiyle, son dönemde faydaları oldukça merak ediliyor.

Teff Tohumu Nedir?

Küçük bir tahıl tanesi olan teff bitkisi, çay olarak Hollywood yıldızlarının zayıflamak için kullandıkları bir üründür. Besin değeri çok yüksek olan teff tohumu, Etiyopya, Mısır, Avustralya ve Kanada ülkelerinde yetiştirilmektedir. Taf ve khakshir isimleri ile de bilinen teff bitkisinin, üç farklı çeşidi bulunur ve yılda bir kez ekilmektedir. Teff tohumu kemik sağlığını korur ve yüksek oranda kalsiyum, demir, lif, protein, antioksidan içerir. Uzun süre tokluk hissi verir ve bu sebeple kilo vermeye yardımcı besinler arasındadır. Kahverengi, kırmızı ve beyaz olmak üzere üç çeşide ayrılır, tatları ceviz, fındık ve kestaneye benzer. Teff bitkisi sindirimi kolaydır çünkü, buğday, arpa ve yulaf gibi gluten içermez. Ayrıca buğdaya oranla daha çok protein içerir ve içerdiği demir vücut tarafından kolaylıkla emilir. Yüksek oranda lif kaynağı olması sebebiyle kan şekerini düzenler ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır.

Teff Tohumu Faydaları

  • Teff bitkisi gluten içermediği için, çölyak hastaları tarafından gönül rahatlığıyla kullanı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler