Evladı can çekişen baba sağlık bakanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi

“Evladı can çekişen baba” ismiyle bilinen bir baba, sağlık bakanlığına karşı protesto eylemi düzenledi. Olay, Türkiye’de gündem yarattı. Babanın sağlık sistemindeki eksikliklere dikkat çekmek için gerçekleştirdiği eylem, halkın yoğun ilgisini çekti. Sosyal medyada da geniş yankı uyandıran olay, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi konusunda bir çağrı niteliği taşıyor. Haber, Türkiye’deki birçok haber sitesinde ve sosyal medya platformunda yer aldı ve büyük ilgi gördü.

Evladım Şu An Can Çekişiyor

Bebeği SMA TİP 1 tedavisi gören Atakan Altunöz adlı vatandaş, evladının tedavisinde kullanılacak ilacın ülkeye getirilerek maliyetinin devlet tarafından karşılanması için Sağlık Bakanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın buraya gelmediği takdirde kendisine zarar vereceğini ifade eden baba Atakan Altunöz, “Benim bebeğim şu an can çekişmekte, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca buraya gelecek.” şeklinde konuştu.

SMA TİP 1 Hastalığı

SMA TİP 1 hastalığı nedeniyle tedavisi sürmekte olan Göktuğ bebeğin babası Atakan Altunöz, SMA hastalığından dolayı tedavi görmekte olan bebek ve çocukların aileleri ve evlatlarının yaşam hakkı için geldiği Sağlık Bakanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Elinde yanıcı madde bulunan Altunöz, Sağlık Bakanı gelmediği takdirde kendisine zarar vereceğini ifade etti.

Acılı Baba

Acılı babayı teselli etmeye çalışan etraftaki vatandaşlar ise “Çocuğunu ve eşini düşün, yapma” diyerek babayı sakinleştirmeye çalıştılar. Acılı babanın ‘Kendimi yakarım’ ifadelerinden sonra olay yerindeki özel güvenlik görevlilerinden biri, “Geçen günlerde senin gibi birisi gelerek Bakanla görüştü ve işi çözüldü.” ifadeleriyle acılı babayı kendisine herhangi bir zarar vermemesi için ikna etmeye çalıştı.

CHP Kırşehir Milletvekili Sağlık Bakanlığına Tepki Gösterdi

Göktuğ bebeğin babası Atakan Altunöz’ün Sağlık Bakanlığı önünde gerçekleştirdiği eyleme sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösteren CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, “Evladının tedavisinde çaresiz kalan acılı bir baba, kendisine evladının tedavisiyle ilgili muhatap bulabilmek için Sağlık Bakanlığı önünde böyle bir protesto eylemi gerçekleştirmek zorunda kalmış. Sadece çaresiz kalan bir baba için değil, toplum içinde çok üzücü bir durum. Faizcilere, rantçılara, 5’li çetelere kur farkıyla birlikte para bulan hükümet, SMA hastalığı olan çocukların tedavisi içinde gerekli paranın bulunması için harekete geçmelidir. Aksi takdirde size yazıklar olsun!” ifadelerine yer verdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler