Lansor Nedir Ne Için Kullanılır.

Lansor nedir, ne işe yarar? Lansor, mide asit azaltıcı ilaçlar arasında yer alır ve reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıkları ile mide ülserinin tedavisinde kullanılır. Lansor hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı okuyun.

Lansor Nedir?

Lansor, mide asidi salgısını engelleyen bir ilaçtır. Asit reflüsü, mide ülseri ve Helicobacter pylori enfeksiyonunu tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca, bu ilaç, bazı kanser türleri için kemoterapi sırasında mide ve bağırsak yan etkilerini kontrol etmek için de kullanılır.

Lansor Nasıl Kullanılır?

Lansor, genellikle yemeklerden önce bir kapsül olarak alınır. Kapsülü bütün olarak yutun ve su ile yıkayın. İlacı ezerek veya çiğneyerek kullanmayın. Dozu doktorunuz tarafından belirlendiği şekilde alın ve ilacı zamanında almayı unutmayın.

Lansor Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Lansor kullanırken alkol tüketmeyin.
  • Hamileyseniz, emziriyorsanız veya hamile kalmayı planlıyorsanız, doktorunuza danışmadan ilacı kullanmayın.
  • Lansor, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir, bu nedenle herhangi bir diğer ilaç kullanmadan önce doktorunuza danışın.
  • Lansor, mide kanseri gibi ciddi bir durumun belirtilerini maskeleyebilir. Aniden gelişen mide ağrısı, kilo kaybı veya sindirim sorunları yaşarsanız, derhal doktorunuza başvurun.

Lansor Yan Etkileri

En yaygın yan etkiler arasında baş dönmesi, baş ağrısı, mide ağrısı, mide bulantısı ve ishal yer alır. Bunlar genellikle hafif ve geçicidir. Ancak, nefes darlığı, kas zayıflığı veya ciddi mide ağrısı gibi bazı ciddi yan etkileri hemen doktorunuza bildirmelisiniz.

Lansor Ne Kadar Süre Kullanılmalıdır?

Lansor, reçete edilen süre boyunca kullanılmalıdır. Tedavinizi erken durdurmayın veya dozlarınızı değiştirmeyin. Tedavinizle ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen doktorunuza danışın.

Sonuç

Lansor, mide asidi salgısını engelleyen bir ilaçtır. Asit reflüsü, mide ülseri ve H. pylori enfeksiyonunun yanı sıra kemoterapi sırasında mide ve bağırsak yan etkilerinin kontrolü için kullanılır. İlacı kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç şey vardır ve yan etkileri hafif ve geçicidir. Ancak, herhangi bir ciddi yan etki yaşarsanız, derhal doktorunuza başvurun.

Sıkça Sorulan Sorular

1. Lansor, ne için kullanılır?

Lansor, mide asidi salgısını engelleyen bir ilaçtır. Asit reflüsü, mide ülseri ve H. pylori enfeksiyonunu tedavi etmek için kullanılır ve kemoterapi sırasında mide ve bağırsak yan etkilerinin kontrolü için de kullanılır.

2. Lansor nasıl kullanılır?

Lansor genellikle yemeklerden önce bir kapsül olarak alınır. Kapsülü bütün olarak yutun ve su ile yıkayın.

3. Yan etkileri nelerdir?

Yan etkiler arasında baş dönmesi, baş ağrısı, mide ağrısı, mide bulantısı ve ishal yer alır. Ancak, nefes darlığı, kas zayıflığı veya ciddi mide ağrısı gibi bazı ciddi yan etkileri hemen doktorunuza bildirmelisiniz.

4. Lansor ne kadar süre kullanılmalıdır?

Lansor, reçete edilen süre boyunca kullanılmalıdır. Tedavinizi erken durdurmayın veya dozlarınızı değiştirmeyin. Tedavinizle ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen doktorunuza danışın.

5. Lansor kimler tarafından kullanılmamalıdır?

Lansor, hamile veya emziren kadınlar ve bazı ilaçlara karşı hassasiyeti olanlar tarafından kullanılmamalıdır. Ayrıca, bazı sağlık koşulları olanlar da ilacı kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir